Rendkívüli felhívás!

Bejegyzés, Facebook, Twitter: Covid19, #1

Kedves Szülők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési tervet adott ki a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről.

Intézményünk speciális ebben a tekintetben, hiszen gyerekeink, tanulóink látássérülése, halmozott sérülése vagy egészségügyi állapota miatt több szabály betartása nálunk nem megoldható, de törekszünk a lehető legnagyobb biztonságra.

A technikai személyzeten túl nevelő oktató munkát segítő kollégáink és pedagógusaink is részt vettek a fertőtlenítő takarításban, a tisztaság folyamatos fenntartását igyekszünk ezután is biztosítani.

 

Intézmény látogatása, rendezvények, kirándulások

  • Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja, ugyanez vonatkozik dolgozóinkra is. Kérem a szülőket, hogy amennyiben a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés lépne fel, haladéktalanul értesítsenek minket.
  • A tanulókkal első napon kérdőívet veszünk fel (kockázati kérdőív) valamint kötelező testhőmérséklet mérést végzünk.
  • Az osztálytermekben a tanulók kis csoportokban tanulnak, így további elkülönítésre nincs szükség. A tanítási órákon maszk viselése lehetséges, de nem kötelező. Nagyobb közösségi terünk egyedül a Nádor terem (hiszen a tornateremben is egyszerre csak egy osztály tartózkodik maximum) , ahol ha nem tudjuk a másfél méteres távolságot biztosítani, felsősöknek és a középiskolásoknak javasolt a maszk.
  • Általánosságban elmondható, hogy a látássérülés és a halmozott sérülés miatt gyermekeinknél a másfél méteres távolság megtartása nem kivitelezhető, ezért fokozottan kérjük a szülőket, hogy csak egészséges gyermeket hozzanak be az intézménybe.
  • Iskolai rendezvényeink megtartását nem kell korlátozzuk, mert 500 főig azok engedélyezettek, de természetesen megtesszük a kellő óvintézkedéseket (kézfertőtlenítés, maszkviselés, szellőztetés).
  • Az osztálykirándulások megtartására a tanév végén május-júniusban reméljük lesz lehetőség, de erről csak később tudunk tájékoztatást adni.

Biztonságos környezet

  • Az intézmény bejáratánál kézfertőtlenítőt helyezünk el, ugyanakkor az intézkedési tervben is az alapos szappanos kézmosást javasolják a tanulók számára, melyre kérem önök is kérjék a gyerekeket, és természetesen a pedagógusok is felügyelik majd, hogy megtörtént-e.
  • A gyerekeknek meg kell tanítanunk az úgynevezett köhögési etikettet, vagyis a papír zsebkendő használatát köhögéskor, tüsszentéskor, majd a zsebkendő kukába dobását és az alapos kézmosást, kézfertőtlenítést. Kérem önöket, ezt otthon is gyakorolják a gyerekekkel.
  • A felületek fertőtlenítését, a játékszerek lemosását illetve a helyiségek szellőztetését folyamatosan végezzük.

Kollégium

  • Külföldi (vagy külföldről érkező) tanulóink beköltözés előtt vegyék fel velünk a kapcsolatot, mert az adott ország besorolásától függ a követendő eljárásrend.
  • A kollégiumban a gyerekek nem osztályuk szerint hanem nemük és életkoruk szerint vannak csoportokba sorolva, ezért az osztályok keveredését nem tudjuk elkerülni. Az egymástól való szellősebb elhelyezést biztosítani tudjuk, és a kollégiumra is vonatkoznak a már említett higiénés szabályok.

Tanulói hiányzások

  • Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (maga a látássérülés nem tartozik ide) miatt pl. szív-érrendszeri betegség, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedés, shunt, gyomorszondás táplálás, daganatos megbetegedés, máj- és vesebetegség stb, erről orvosi igazolással rendelkezik és azt az intézményben bemutatja, esetleges hiányzását igazoltnak tekintjük.
  • Minden esetben szükséges ennek előzetes bejelentése – az intézményvezetőnél vagy a tagozatok vezetőinél írásban – és a betegség tényének igazolása!
  • Abban az esetben is igazolt a hiányzás, ha a tanuló hatósági karanténba kerül.
  • Ezen időszakban a tanuló otthona elhagyása nélkül a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási formában és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.
  • Amennyiben így a tanév követelményeit teljesíteni tudja, úgy hiányzására ugyanaz vonatkozik, mint ami a márciustól júniusig tartó időszakban érvényes volt.

Teendők beteg személy esetén

  • Amennyiben gyermeknél vagy intézményi dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, őt haladéktalanul el kell különítenünk. Értesítjük az iskolaorvost, aki dönt a további teendőkről. Gyermek esetén a szülőt értesítjük, akinek a gyermek háziorvosával kell egyeztetni a további teendőket és az ő utasításai alapján kell eljárnunk.
  • A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.

 Minden kérésükkel, kérdésükkel forduljanak hozzánk bizalommal!

Somorjai Ágnes
intézményvezető

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.